Baza wiedzy›WEDOS Global›Dezaktywuj

Global – Dezaktywuj

Na tej stronieZachowanie usługi przed wygaśnięciemWygasła usługaZakończ usługęZakończ konto klientaFAQ

W tym artykule dowiesz się:


Zachowanie usługi przed wygaśnięciem

Domyślnie system jest skonfigurowany tak, aby z odpowiednim wyprzedzeniem wysyłać żądanie płatności oraz powiadomienia, aby wyeliminować przestój usługi w przypadku pominiętego e-maila lub błędu przetwarzania płatności. Harmonogram tych powiadomień jest następujący:

Typ powiadomieniaWersja próbnaRozliczenie miesięczneRozliczenie roczne
Żądanie płatności
1. powiadomienie
2. powiadomienie
Powiadomienie o zbliżającym się zakończeniu

Aby zmienić to zachowanie, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do panelu administracyjnego WEDOS Global ⧉.
  2. W lewym menu wybierz Ustawienia wygaśnięcia.
  3. Wybierz jeden z trybów i kliknij przycisk Zapisz ustawienia .

Dostępne zachowania to:

  • Żądanie płatności z powiadomieniami: Jest to zachowanie domyślne, opisane powyżej.
  • Żądanie płatności bez powiadomień wysyła tylko żądanie płatności, ale pomija powiadomienia.
  • Tylko powiadomienie wysyła tylko powiadomienia, że usługa wkrótce wygaśnie. Ta opcja nie próbuje odnowić usługi, musisz zrobić to ręcznie zgodnie z podręcznikiem Usługi – Odnowienie ⧉.
  • Automatyczne odnowienie próbuje odnowić usługę za pomocą konta kredytowego, i wysyła powiadomienie tylko w przypadku, gdy odnowienie się nie powiedzie (zwykle z powodu niewystarczających środków).
  • Nic nie rób: Ta opcja nie próbuje odnowić usługi ani wysyłać żadnych powiadomień związanych z jej wygaśnięciem.

Wygasła usługa

Wygasłe usługi są automatycznie usuwane z systemu 30 dni po dacie wygaśnięcia. Ponieważ może to spowodować niepożądane zachowanie, zdecydowanie zalecamy prawidłowe zakończenie poszczególnych usług.


Zakończ usługę

Aby prawidłowo zakończyć usługę WEDOS Global, najpierw postępuj zgodnie z przewodnikiem dla konkretnych usług:

Następnie dokończ proces zakończenia zgodnie z podręcznikiem Usługi – Zakończenie ⧉.


Zakończ konto klienta

Aby zakończyć swoje konto klienta, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do panelu administracyjnego klienta WEDOS ⧉.
  2. Upewnij się, że nie masz żadnych aktywnych usług na swoim koncie klienta WEDOS ani żadnych środków lub zadłużenia na swoim koncie kredytowym.
  3. Na pasku nawigacji wybierz Moje konto Klient.
  4. W lewym menu wybierz Usuń konto.
  5. Postępuj zgodnie z procedurą usuwania szczegółowo opisaną na stronie.

Aby uzyskać szczegółowe instrukcje, przeczytaj przewodnik Administracja – Usuwanie konta klienta ⧉ .


FAQ

Co się stanie, jeśli przez pomyłkę zakończę usługę? Jak ją przywrócić?

Jeśli zakończysz usługę przed jej wygaśnięciem, możesz cofnąć żądanie zakończenia na tej samej stronie. Jeśli nie jest to już możliwe, możesz ponownie utworzyć tę samą usługę, ale wszystkie poprzednie ustawienia zostaną utracone.

Czy ten artykuł był pomocny?

Państwa opinia pomaga nam ulepszać artykuły.

Państwa wiadomość trafi do zespołu redagującego dokumentację, który na nią nie odpowiada. Jeśli potrzebują Państwo pomocy, prosimy skontaktować się z nami za pomocą formularza kontaktowego. Prosimy nie podawać haseł ani danych osobowych.

Nie znalazłeś tego, czego szukasz?

Wyślij nam pytanie przez formularz kontaktowy.